11 התקלות הנפוצות ביותר בבריכת שחייה פרטית וכיצד מתגברים עליהן?

http://204.48.26.157/11-2/(נפתח בטאב חדש)

  1. מים עכורים- מים עכורים נוצרים בדרך כלל בעקבות ריכוז כלור נמוך מידי או חוסר איזון רמת החומציות. במקרה של מי בריכה עכורים יש לבצע בדיקת ריכוז כלור במידה ואין איזון מצאתם את מקור הבעיה ותוכלו לתקן אותה בקלות. במקרה והבדיקה יוצאת מאוזנת ובטווח הרצוי יש לבדוק את המשאבה והמסנן, יתכן ונסתמו בעקבות לכלוך ואינם אפקטיביים עוד, נקו את הלכלוך ובדקו האם התופעה חולפת. 
  2. ירידה במפלס המים- ירידה במפלס קבועה ודרסטית במפלס המים תעיד כנראה על בריחת מים, סדק, קרע או בעיה באיטום. בדקו היטב את הבריכה והתייעצו בהקדם עם איש מקצוע על מנת לבצע תיקון או שיפוץ. במידה ואינכם בטוחים האם מפלס המים יורד, נסו את שיטת הבריכה והדלי- לוקחים דלי וממלאים בו מים מהבריכה, סמנו את גובה המים בדלי ואת גובה המים על דופן הבריכה, חיזרו למחרת לבדוק האם מפלס המים ירד והאם ההפרש בגובה המים זהה בבריכה ובדלי. במידה ובבריכה ירד מפלס המים בהפרש גדול יותר מזה שירד בדלי כנראה שיש נזילה בבריכה וכעת תוכלו להתקשר לחברה מקצועית לטיפול בבעיה.
  3. ירוקת- הופעת אצות או ירוקת בבריכה היא תופעה שכיחה מאוד בבריכות שחייה והיא בעצם מעידה על ריכוז נמוך מידי של כלור.
    במידה והירוקת רק מתחילה להיווצר יש לבצע “מכת כלור” -. מכת כלור מחייבת איסור רחצה בבריכה. כל עוד הירוקת בבריכה במצב קל יחסית “מכת” הכלרה בעזרת כלור גרגירי אמורה לספק פתרון לבעיה. יש להקפיד להמיס את גרגרי הכלור בדלי עם מי הבריכה ולא להשליכם ישר לבריכה על מנת ש לא לעשות נזק לקרקעית הבריכה. במידה והירוקת בבריכה במצב מתקדם יותר יש לבצע את “מכת” ההכלרה בעזרת כלור נוזלי. מומלץ לבצע את ההכלרה לאחר שקיעת השמש כך התאדות הכלור תהיה איטית יותר ותהיה אפקטיבית לאורך זמן רב יותר. מומלץ גם להבריש את הבריכה היטב בעזרת מברשת סיבי מתכת המתאימה לבריכות קרמיקה, בטון ופסיפס או במברשת בעל סיבי ניילון המתאימה לבריכות פיברגלס ומתועשות, על מנת להפריד את האצות מגוף הבריכה. יש להפעיל את המשאבה ולבדוק כעבור חצי שעה מהי רמת הכלור החופשי במי הבריכה. במידת הצורך יש לחזור על הפעולה עד שרמת הכלור החופשי תגיע לטווח בין 8 ל – 10 PPM.כאשר רמת הכלור החופשי במי הבריכה תגיע לטווח הרצוי יש להשאיר את המשאבה פועלת ולבדוק כל כמה שעות שרמת הכלור החופשי עדיין גבוהה- עד שהירוקת נעלמת לגמרי ולוודא כי הפילטר נקי מאצות. כאשר מי הבריכה שבו להיות צלולים ונקיים יש לוודא כי הכלור ירד לטווח הסטנדרטי- בין 1 ל-3 PPM וכי רמת החומציות בבריכה היא בין 7.2 ל- 7.6 לפני ששבים לרחוץ בבריכה.
  4. מים בעלי ריח חריף- המים שורפים בעיניים, גורמים לגירוי בעור ומדיפים ריח חזק וחריף? רוב הסיכויים כי ישנו ריכוז גבוהה מידי של כלור במים, על מנת שבריכת שחייה תהיה בטוחה לרחצה על הכלור במי הבריכה להיות בטווח שבין 1 ל-3 PPM. יש צורך בביצוע בדיקה פשוטה של רמת הכלור והחומציות, במידה שביצעתם בדיקה וגיליתם כי רמת הכלור בבריכה גבוהה מ 3 PPM אין לרחוץ בבריכה ויש להמתין לירידת הערך- במידה ויש ברשותכם כלורינטור יש לסגור את ווסת הכלור ולהוסיף מים לבריכה. לבצע בדיקה חוזרת יום או יומיים לאחר מכן ולוודא כי רמת הכלור חזרה לערך מומלץ.
  5. משאבה רועשת- יתכן כי המשאבה פשוט זזה על משטח כלשהו, במידה ולא זו הבעיה כבו מיד את המשאבה ופנו למרכז שירות או לאיש מקצוע.
  6. נזילה בחדר משאבות- בדקו היטב את אטימות החדר ומכשירים בו,  במידה ויש באמת נזילת מים בידקו האם גומית איטום זזה ממקומה או שמא כדאי להיוועץ באיש מקצוע.
  7. קרע ביריעת הבריכה- יריעות וניל הן עמידות מאוד אך כמו בכל בריכה גם כאן יכולות לקרות תקלות. במידה וגיליתם קרע ביריעת הבריכה שלכם, רוקנו את המים עד גובה הקרע על מנת לא להשאיר את הבריכה ריקה לאורך זמן רב וצרו קשר עם חברה מתמחה לתיאום תיקון. החברה תנחה אתכם ספציפית למקרה הזה האם יש צורך בריקון כל המים או לא. 
  8. סדק בבריכת פיברגלס- גיליתם סדק בבריכת הפיברגלס שלכם, התייעצו עם אנשי מקצוע, התיקון הוא פשוט באופן יחסי וניתן לבצע אותו עצמאית בעזרת סיבי ודבק פיברגלס. במידה ותרצו להבטיח את איכות התיקון ולא להתקל בבעיה זו באופן חוזר ונשנה, התייעצו עם מומחים בתחום ונוכל לבצע עבורכם תיקון יסודי של הסדק.
  9. תקלה במחשב איזון ובקר חומצה- במידה ומופיעה הודעת תקלה ראשית כבו את המחשב, בדקו כי הכל מחובר. לאחר מספר דקות הדליקו מחדש ובדקו אם הודעת התקלה נעלמה, במידה ולא צרו קשר עם שירות הלקוחות.
  10. ישנה מערכת סולארית והמים לא חמים דיים- ראשית יתכן כי בימים בהם השמיים מעוננים המערכת באמת לא תהיה מסוגלת לחמם את כלל הבריכה, ולכן בדקו מה מזג האוויר. במידה ומזג האוויר שימשי לחלוטין וודאו כי המערכת הסולארית נקייה, כאשר היא מאובקת מאוד יהיה למערכת קשה יותר לחמם את המים. 
  11. חורף ומפלס המים בבריכה עולה- כסו את הבריכה! הכיסוי נועד גם על מנת למנוע אידוי מים בחודשי הקיץ, לשמור על הבריכה נקייה לאורך זמן, ובחודשי החורף למנוע מגובה המים לעלות ולגרום להצפה. חשוב להניח על הכיסוי משאבה ייעודית למנוע הצפת מים על הכיסוי.